mostafa kamel lovers
mostafa kamel lovers
mostafa kamel lovers
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

mostafa kamel lovers


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الباميا الناشفة:

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
asmaa
من الادارة
من الادارة
asmaa


مساهمـآتـي..~ : 1271
تقييمــي..~ : 1521
سمعتــي بالمنتـدى..~ : 6
تاريخ التسجيل : 24/06/2011
بلـدي..~ : مصر الحبيبه ام الدنيا

الباميا الناشفة: Empty
مُساهمةموضوع: الباميا الناشفة:   الباميا الناشفة: Emptyالجمعة يونيو 24, 2011 10:20 pm

الباميا الناشفة:
باميه مجففة وبعدين نطحنها حتى تصير بودرة وبعدين تتعمل زى الملوخية الناشفة بالظبط لكن بدون طماطم يعنى نحمر توم وبعدين نحط البامية قليل جدا لانها بتتقل بسرعة وبعدين نحط عليها الشوربة و الملح ونقلب وتغلى غلوة واحدة فقط
البصارة او بيصارو "بالفرعونى"
ربع كيلو فول جاف بدون قشره
ربطتين كزبرة خضراء
بصلة متوسطة
عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة
قليل من النعناع الجاف
ملح و فلفل حسب الذوق
- للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة او بصل


الطريقة:

- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً .
- بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط .
- يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق .
- تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق او يتم عمل بصل محمر "شبه المستعمل فى الكشرى " وهو الافضل و تقدم .
طاجن عكاوى
نشترى العكاوى وهى "ديل البقرة او الجاموسة" وعشان كدة بتبقى عبارة عن فقرات عظمية
نخليها نخلى العظم عن اللحم نسلق العظم عشان الشوربة واللحم نحمره مع بصل واى خضار تفضليه وبعدين شوية شوربة عكاوى السابق عملها وطماطم وصلصة طماطم وندخله الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ESRAA NABIL
المديره العامة للمنتدى
المديره العامة للمنتدى
ESRAA NABIL


مساهمـآتـي..~ : 852
تقييمــي..~ : 1061
سمعتــي بالمنتـدى..~ : 9
تاريخ التسجيل : 15/02/2011
عمـري..~ : 25
بلـدي..~ : https://wwwwww.own0.com

الباميا الناشفة: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الباميا الناشفة:   الباميا الناشفة: Emptyالسبت يونيو 25, 2011 4:09 am

Cool
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wwwwww.own0.com
asmaa
من الادارة
من الادارة
asmaa


مساهمـآتـي..~ : 1271
تقييمــي..~ : 1521
سمعتــي بالمنتـدى..~ : 6
تاريخ التسجيل : 24/06/2011
بلـدي..~ : مصر الحبيبه ام الدنيا

الباميا الناشفة: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الباميا الناشفة:   الباميا الناشفة: Emptyالسبت يونيو 25, 2011 8:13 pm

افرحنى وجودك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احلى_ملاك
نائب للمديرة
نائب للمديرة
avatar


مساهمـآتـي..~ : 237
تقييمــي..~ : 242
سمعتــي بالمنتـدى..~ : 1
تاريخ التسجيل : 07/07/2011

الباميا الناشفة: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الباميا الناشفة:   الباميا الناشفة: Emptyالجمعة يوليو 08, 2011 11:48 am

شكرا ليكي على الموضوع الرائع
تقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
asmaa
من الادارة
من الادارة
asmaa


مساهمـآتـي..~ : 1271
تقييمــي..~ : 1521
سمعتــي بالمنتـدى..~ : 6
تاريخ التسجيل : 24/06/2011
بلـدي..~ : مصر الحبيبه ام الدنيا

الباميا الناشفة: Empty
مُساهمةموضوع: رد: الباميا الناشفة:   الباميا الناشفة: Emptyالجمعة يوليو 15, 2011 11:33 pm

الباميا الناشفة: 83171
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الباميا الناشفة:
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
mostafa kamel lovers :: مطبخك يابنوتة-
انتقل الى: